Om Företaget

Torbjörn Henriksson

Jag som driver Silver o Form heter Torbjörn Henriksson. Jag har varit aktiv som antikhandlare specialiserad på silver sedan 1980 och är sedan 1999 medlem av Sveriges Konst och Antikhandlarförening.

Min affärsidé är att tillhandahålla alla typer av Silverföremål per postorder till priser som ligger betydligt under motsvarande priser i antikhandeln. Detta kan jag genom att ha låga omkostnader (ingen butik) och snabb omsättning.

Sedan 1993 publicerar vi en ny Postorderlista, under namnet SilverKontanten, i varje nummer förutom sommarnumret av Antik o Auktion och Hem o Antik. Sedan 1998 läggs dessa annonser även ut på Internet tillsammans med resten av vårt lager. Den stora fördelen med att finnas på Internet, förutom att objekten kan ses avbildade, är att hela vårt lager nu är tillgängligt för våra kunder dygnet runt. Under den tid vår Internethandel varit igång har vi fått ett mycket stort antal återkommande kunder vilket vi ser som ett mycket gott betyg åt vår affärsidé.

Vårt specialområde inom silver är Skandinaviskt 1900-talssilver av hög kvalité. Vi ställer ut detta sortiment på Antikmässan i Älvsjö varje år och vid vissa tillfällen även på Grandmässan. Detta lager innehåller högklassiga objekt i Jugend, 20-talsklassicism, Art Deco och Scandinavian Design. Vi har alltid föremål av Wiwen Nilsson, Georg Jensen och Borgila på lager såväl som högklassiga objekt från GAB, CG Hallberg, K Andersson, Erik Råström, Åke Strömdahl, CF Carlman m.fl. Lagret innehåller även objekt av framstående konsthantverkare som Jan Lundgren, Sigurd Persson m.fl. Detta sortiment hittar Ni genom att klicka på rubriken Skandinaviskt 1900-tal här eller på panelen till vänster.

Då Internethandel helt bygger på förtroende är jag mycket noga med kvalitén på utannonserade objekt. Alla skador och lagningar beskrivs i texten och är i samtliga fall obetydliga. Illa skadade föremål eller föremål av bristfällig kvalité utannonseras ej. Under alla omständigheter gäller 15 dagars full returrätt med pengar tillbaka oavsett skäl. Alla returer tas emot utan diskussion. Har jag missat något i beskrivningen står Silver o Form dessutom för alla fraktkostnader.

Vår ledande princip är: nöjda kunder blir återkommande kunder - en missnöjd kund är en förlorad kund.

Vi säljer endast äkta silver om ej annat anges.